jueves, 8 de diciembre de 2016

Tema 3 - Aparell respiratori

En aquest tercer tema de biologia hem treballat els aparells que componen la nutrició. Entre aquests hem aprofundit en el aparell respiratori hem parlat sobre les seves parts i les malalties que l’afecten.

L'aparell respiratori, un dels aparells que intervenen en la nutrició juntament amb el digestiu, circulatori i urinari, permet l'entrada d'oxigen atmosfèric a l'organisme alhora que expulsa el diòxid de carboni a l'exterior.













Està compost per les seguents parts:

-FOSSES NASSALS: Dues cavitats que es comuniquen amb els orificis del nas. Allà s'escalfa i s'humiteja l'aire inspirat.

-FARINGE: Conducte que porta l'aire a la laringe.

-LARINGE: Tub curt que es comunica amb la tràquea. A la laringe es troben les cordes vocals, que emeten la veu quan vibren.

-TRÀQUEA: Tub de cartílag paral·lel a l'esòfag. Condueix l'aire als pulmons i està revestit de cèl·lules ciliades que segreguen moc. La funció del moc és retenir partícules i microorganismes.

-PULMONS: Són dos òrgans esponjosos protegits per les costelles. La membrana que envolta els pulmons, la pleura, permet que aquests s'adaptin als moviments respiratoris.

-BRONQUIS: Són dues bifurcacions de la tràquea i penetren als pulmons. Els bronquis es ramifiquen en bronquíols i acaben en uns sacs de parets molt fines anomenats alvèols pulmonars.










Els constipats:

Quan ens constipem, les mucoses respiratòries que recobreixen tot l’aparell respiratori es troben afectades (inflamació, mucositat, etc.)









El que m'agrada és que participem tots, pero el que no m'agrada es que de vegades no participo i no aixeco la mà  només per el fet de que no se segur si m'equibocaré. Per tant, em proposo a aixecar la mà quan tingui algun dubte i a no distreure'm durant l'hora de classe.

sábado, 5 de noviembre de 2016

T2 - LA NUTRICIÓ I: L'aparell digestiu

En aquest tema hem estudiat què és la nutrició, l'aparell digestiu i els processos que s'hi produeixen, des de l'ingestió del menjar fins la seva expulsió a l'exterior.

El mes important que hem fet es la nutrició i et preguntaras... Què es la nutrició?


Dons la nutrició és el conjunt de processos en els que es produeix un intercanvi de matèria i energia entre els éssers vius i el seu entorn. Consisteix en incorporar nutrients a l'organisme, utilitzar-los i eliminar els residus resultants.



Per ha nutrir-nos fem servir l'aparell digestiu, aquest aparell s'encarrega d'extreure les substàncies nutritives dels aliments en el procés de digestió.Un cop realitzada la digestió, l'organisme pot absorbir aquestes substàncies i fer-les servir en l'obtenció d'energia i en el manteniment del cos.



PROCÉS:

1. Ingestió: La ingestió consisteix a introduir un aliment, una substància líquida, un medicament o altres substàncies en l'aparell digestiu a través de la boca.

2.Digestió: La digestió és el procés de transformació i degradació química dels aliments en nutrients,  que poden ser absorbits i incorporats al metabolisme.

3.Absorció: És el procés pel qual els nutrients obtinguts durant la digestó travessen el         tub digestiu per arribar al torrent sanguini.

4.Egestió: La egestió és el procés biològic d'eliminació de la femta. Després de la digestió i absorció de nutrients, encara hi ha substàncies que no s'han absorbit.



Per acabar vam treballa un tema sobre la relació entre la publicitat infantil que tractava sobre que els nens quan veuen la televisió la majoria d'anuncis que veuen de menjar són de menjar no saludable, les empreses de publicitat saven com fer els anuncis per a que els nens quan vagin al supermercat fagin comprar als seus pares el que han vist per la televisió que li han vengut com si fos un juguet, i moltes vegades també amb aquests menjars els regalen una joguina per animarlos més a que el comprin. Aixi dons els nens podrien tenir obesitat gracies a la publicitat.


Conclusió: Aquest tema al treballar-lo amb power point m'ha sigut mes facil entendre com s'havia de fer el blog.


Presentació

Hola!
Sóc l'Alessandra Germà i tinc 14 anys.
Vaig a l'escola la Presentació.
En aquest blog penjaré informació sobre cada tema que fema l'asignatura de biologia i geologia amb el nostre profesor en David.
M'agrada mourem, la música i estar amb els amics, i podria dir que no m'agrada la gent que menteix.

sábado, 8 de octubre de 2016

1 L'ésser humà: La nostra espècie

En aquesta unitat hem pogut veure i aprendre moltes cose bàsiques sobre la cèl·lula.

En primer lloc: La teoria cel.lular

La teoria cel.lular es compon per tres punts

 - La cèl.lula és la unitat estructural dels èssers vius.
 - La cèl.lula és la unitat funcional dels èssers vius.
 - La cèl.lula és la unitat d'origen dels èssers vius.
Resultado de imagen de celula real

Hi ha dos tipus de cèl.lules: La cèl.lula eucariota animal i la cèl.lula eucariota vegetal.

Resultado de imagen

 Com treballa la cèl.lula ?
 -ADN>ARN>(Ribosomes)>Proteïnes(Fa les funcions).

Després, hem apres quatre tipus d'intercanvi de substàncies amb el medi: difusió simple,osmosi,transport intervingut per proteïnes i endositòsi i exositòsi.



En aquest tema entraben els nivells d'organització, que són: nivell molecular, nivell cel·lular, nivell de teixit, nivell d'òrgan, nivell de sistema, nivell d'aparell, nivell d'organisme, nivell de població, nivell de               comunitat, nivell d'ecosistema i nivell de biosfera.

Resultado de imagen de niveles de organización

 "Un teixit és un conjunt de cèl·lules semplants que realitzen una mateixa funció de maneracoordinada."

Hi ha diferents tipus:
-Teixit epitelial
-Teixit connectiu
-Teixit muscular
-Teixit nerviós
Resultado de imagen de tejidos corporales

Per acabar hem apres la difèrencia entre sistema i aparell: Un sistema és un conjunt d'òrgans compostos pel mateix tipus de teixit, que realitzen una funció determinada i un aparell està format per un conjunt d'òrgans de diferents tipus de teixit i fan diferents funcions de manera coordinada per fer una funció superior. 

  Resultado de imagen de aparato digestivo  Resultado de imagen de sistema respiratori


Conclusió: Al pricipi no vaig entendre com s'havia de fer el blog pero despres al haverlo edita crec que he aconseguit el que s'havia de fer, que era comentar el que haviem aprés a clase de biologia amb les nostres paraules.